Історичний екскурс в музеї

В музеї С.С.Гулака-Артемовського відбувся історичний екскурс “Козацькому роду – нема переводу”,  приурочений Дню українського козацтва, Дню захисника України, Дню Української повстанської армії та святу  Покрови Пресвятої Богородиці. Ведуча дійства, провідний екскурсовод музею С.С.Гулака-Артемовського Наталія Сидоренко провела присутніх – учнів 8-го класу Городищенської зош №3 сторінками української історії.

Діти в музеї С.С.Гулака-Артемовського розгадували козацькі загадки, прислів’я. Пригадали земляка Семена Гулака-Артемовського, який написав першу українську оперу «Запорожець за Дунаєм».  А ще назвали відомих гетьманів України часів козаччини. Брали участь в різноманітних конкурсах про традиції та звичаї  Запорозької Січі.

«У глибині душі кожного українця живе козак – воїн, який нічого не боїться  і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.  Не забуваймо , що на Сході України, кожної миті, ризикуючи власним життям боронять її кордони і бережуть мирне небо над нашими головами  мужні захисники Вітчизни – воїни Збройних Сил. Тож побажаймо їм міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та козацького духу, який допоможе подолати будь-які перешкоди» –  побажала у своєму виступі  вчителька історії Городищенської зош №3 Вікторія Мамай.

А директор музею С.С.Гулака-Артемовського  Алла Сухорученко зробила фото на згадку.

One Reply to “Історичний екскурс в музеї”

Залишити відповідь