Гості музею родини Симиренків

На порозі листопада музей родини Симиренків мав за честь приймати дуже поважних гостей із Черкас: голову федерації профспілок області Петра  Шевченка, голову обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Марину Горлач, ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Григора, проректора з гуманітарно-виховних питань вишу  Валентина Лазуренка, декана факультету харчових технологій та сфери обслуговування Ларису Чепурду.

Разом з ними в оберіг великої родини також завітали директор Мліївської науково-дослідної станції помології імені Л.П.Симиренка Володимир Фільов та директор Городищенського аграрного коледжу Валерій Чепурний.

І хоч більшість гостей   вже неодноразово відвідували музей родини Симиренків, і цього разу, за їхніми словами,  збагатилися новими враженнями від зустрічі з Симиренками, життя яких – приклад безкорисної любові до України її кращих синів, приклад того, як треба жити і працювати для рідної Вітчизни і свого народу.

Не раз уже бував у музеї родини Симиренків й ще один поважний гість – знаний на Городищині краєзнавець і педагог, керівник гуртка юних краєзнавців Городищенської станції юних туристів Володимир Пеляк. Зокрема, на фініші жовтня це вже його друге відвідування закладу разом зі своїми вихованцями – дітьми вдумливими, не байдужими і до минулого і до сьогодення нашої Батьківщини. Дітьми, які виростають справжніми українськими патріотами, гідними продовжувачами справи старших поколінь. Що сьогодні захищають свободу і незалежність України на Сході нашої Держави. Звісно, юним є з кого брати приклад, і зі свого гурткового керівника також. А ще їх доброго, розумного і вічного, того ж патріотизму навчають їхні наставники – вчителі городищенських шкіл. Таким  допитливим, зацікавленим, всезнаючим дітям екскурсію проводити – одне задоволення! Тож завжди рада кожній зустрічі з ними! Та їхніми батьками. Що цього разу також завітали до Симиренків.

Теж саме можу сказати і про не менш допитливих вихованців Городищенського економічного ліцею!..

Які завітали в музей родини Симиренків не лише з пізнавальною метою, а й шляхетними намірами популяризувати Мліївський оберіг Симиренків не лише в Україні, а й для світової спільноти!.. Тож хай щастить вам, юні друзі! Щиро вдячна і завжди рада вас бачити в музеї родини Симиренків!

Як і киянку Марину Гогулю, кандидата філологічних наук, координатора проекту «Медвинське повстання». Яка завітала в музей родини Симиренків у зв‘язку з пошуком слідів легендарної Мліївської республіки часів визвольних змагань українців у 1917-1922 рр. Що її  очолював знаменитий   отаман Голий (справжнє прізвище Трохим Бабенко). Село Медвин на Богуславщині також стало центром повстання проти більшовицького панування. І медвинська, і мліївська історія – це історія нашої  України. Яка лише тепер, у часи незалежності, відкривається сучасним поколінням нашого народу.  І слава Богу!.. Тож успіхів Вам, Марино, на нелегкій ниві краєзнавства! І до нових зустрічей у музеї родини Симиренків!

Приємно  також було  поспілкуватися в музеї родини Симиренків із нашою землячкою –мліївчанкою, кандидатом історичних наук, відомою  дослідницею історії рідного краю, симиренкознавцем, членом національних спілок краєзнавців і журналістів України  Тетяною Курінною. Що багато зробила і продовжує  досліджувати минуле рідного Млієва, відкривати його невідомі сторінки. Залишається лише побажати п.Тетяні нових цікавих відкриттів, насамперед  тих, що пов‘язані з іменами родини Симиренків. І, звісно, нових зустрічей в їхньому оберезі та плідної співпраці.

З приводу екскурсій телефонуйте: 097 41 49 513

6 Replies to “Гості музею родини Симиренків”

Залишити відповідь